وبلاگ

مولتی متر چیست + کاربرد و انواع آن

مولتی متر چیست

در دنیای برق و الکترونیک، تجهیزات و ابزارآلات زیادی وجود دارند که هرکدام برای کاری مورد استفاده قرار می گیرند اما در این میان خرید مولتی متر برای هر تکنیسن و مهندسی که در این صنعت فعالیت دارد، بسیار حائز اهمیت می باشد؛ چراکه مولتی متر یک ابزار بسیار کارآمد و مهم در حوزه برق و الکترونیک بوده و با استفاده از آن می توان هرگونه قطعی، نقص، آزمایش و تعمیر لوازم برقی را انجام داد. امروزه، انواع مختلفی از مولتی متر را می توانید در بازار مشاهده نمایید که توسط برندهای گوناگون تولید و عرضه شده اند. در این بخش از مقالات رادابزار، می خواهیم به بررسی جامع مولتی متر چیست ، کاربرد و انواع آن بپردازیم. با ما همراه باشید.

مولتی متر چیست ؟

مولتی متر چیست

مولتی متر دستگاهی دستی و چند منظوره بوده که توانایی اندازه گیری کمیت های مختلف اعم از ولتاژ، مقاومت، ظرفیت خازنی، جریان و … را دارد. در واقع با استفاده از این ابزار می توان سلامت و مشخصات قطعات الکترونیکی را مشخص کرده؛ همچنین نواقص آن ها را شناسایی نمود. به جرئت می توان گفت که داشتن بهترین مارک مولتی متر بازار برای مهندسان و تعمیرکاران حوزه برق و الکترونیک بسیار حائز اهمیت می باشد. بنابراین اگر به یک کارگاه، تعمیرگاه و یا آزمایشگاه برق مراجعه کنید، بدون شک حداقل یک مولتی متر باکیفیت در آنجا مشاهده خواهید کرد.

کاربرد مولتی متر

مولتی متر چیست

مولتی مترها معمولا براساس مدل خود، توانایی خواندن مقادیر مختلف را دارند. مدل های ساده و پایه می توانند ولتاژ، جریان و مقاومت را به راحتی مورد سنجش قرار دهند. در مدل های پیشرفته تر ممکن است امکان اندازه گیری مقادیر زیر را نیز داشته باشند:

  • جریان متناوب
  • جریان مستقیم
  • مقاومت
  • ظرفیت
  • هدایت
  • دسی بل
  • چرخه کار
  • فرکانس
  • القاء
  • درجه حرارت سیلسیوس یا فارنهایت

انواع مولتی متر

مولتی متر چیست

بطور معمول مولتی مترها را می توان به دو دسته آنالوگ یا عقربه ای و دیجیتال یا رقمی تقسیم بندی کرد. هرچند امروزه دیگر استفاده از مولتی متر آنالوگ دیگر رایج نبوده و تقریبا منسوخ شده است.

مولتی متر آنالوگ

این نوع مولتی متر بر پایه یک میکرومتر ( وسیله ای برای اندازه گیری پتانسیل و جریان ) ساخته شده و نتایج اندازه گیری را از طریق عقربه ای به نمایش می گذارد که بر روی صفحه مقیاس حرکت می کند. مولتی مترهای آنالوگ در مقایسه با مدل های دیجیتال ارزان تر بوده اما کار کردن با آن ها سخت تر می باشد؛ چراکه استخراج عدد دقیق از آن ها تقریبا غیرممکن است. از طرفی، این نوع مولتی متر ها از بدنه های حساسی برخوردار بوده و در صورت برخورد با کوچکترین ضربه ای مختل خواهند شد.

مولتی متر دیجیتال

این نوع مولتی متر بسیار رایج بوده و امروزه در صنایع مرتبط با برق و الکترونیک بسیار کاربرد دارد. مولتی مترهای دیجیتال را می توانید در انواع مدل های ساده و پیشرفته در بازار مشاهده نمایید. مدل های ساده برای افراد مبتدی و مدل های پیشرفته برای متخصصین حرفه ای مناسب می باشند. در این نوع مولتی متر دیگر خبری از عقربه متحرک نبوده و نتایج اندازه گیری بصورت کاملا دقیق بر روی صفحه نمایش LCD نمایش داده خواهند شد. مولتی مترهای دیجیتال در مقایسه با مدل های آنالوگ کمی گرانتر بوده اما این تفاوت قیمت چندان چشمگیر نیست. از طرفی این نوع مولتی متر از مقاومت بیشتری برخوردار بوده و کار کردن با آن آسان تر است.